Festingarna i Nagu

2021
VILL DU HA EN KULTURKOMPIS? Ring Annemo Palmroos Broos 045 2025232 
Måndagar kl.10-15.
Alltså ha sällskap till nåt evenemang.Mera info kulturkompis@pargas.fi  el. pargas.fi/kulturkompis

Hej, jag har bokat ett nytt datum för pjäsen Allt som är underbart till den 28.10. 2020.
Jag sparar anmälningslistan, och hoppas på att vi kan samlas och se den på. Plats är
Framnäs.
Mary

Hej, teatervänner! Tel.nr 0400 936810 Min e-postadress finns på hemsidan.


Vår teaterutfärd till ÅST den 15.2.2020.
Denna regniga dag samlades trettio Festingar för att se " Kärleksbrev" på Åbo Svenska Teater. Förväntningarna var kanske inte så stora i början, men under pjäsens gång blev man allt mer intresserad. Två människor, vars fysiska möten blev misslyckade, men med penna och brevpapper förstod dom varandra mycket bättre. Situationer som säkert väckte minnen till liv hos oss allihopa, ingen var helt oberörd. Kaffet, "rullen" och den lilla sötisen satt också för oss alla i pausen. Dags för hemfärd, som ni redan vet så regnade det ordentligt, och vi hade oturen att ha en mera otät buss, "buss med dusch" kan man kalla den, endel fick lite dripp-dropp här som där. Det var mitt försök att vara klimatsmart, och använda ett lokalt bussbolag, inte så lyckat alls, både ofräsch och läckande. Ber om er förlåtelse för det, också för tids-missen, vi kunde ha startat en halvtimme senare. Lovar att bättra mej.  Välkommen VÅR!
Mary

2019

KALEVALA !!

Alltså vilken fantasi! Vacker sång, vacker musik en teaterpjäs dom lockade till skratt. Kan inte beskriva den närmare, man måste se själv och uppleva. Vi var fjorton Festingar som tog vara på tillfället, därefter en trevlig middagsstund på Skärgårdsbaren.

Hälsningar Mary 
CHESS.
En fantastiskt underbar föreställning, med ljuvlig sång och musik. Är förundrad över hur en dag går så fort, vi startade 7:10 på morgonen, och var tillbaka 19:10 på kvällen, där allt rymdes med, som kaffe och matrast, och så denna underbart fina musikal, tack alla ni som var med, och som höll er till tidtabellen. Alla ni som liksom jag själv tycker om musik, utan er så är det inte möjligt att genomföra såna här utfärder. Vad vore vår värld utan Björn och Benny, så skrev en deltagare på Fb, ja det undrar vi nog alla.


2018
Den 10 mars drog Festingarna i Nagu iväg till Fallåker. Tjugosju stycken samlades, och vi ökade med tre personer till i Pargas. Vi höll en välbehövlig lunchpaus och ben-sträckarpaus i Lojo, där vi smorde kråset från ett digert lunchbord plus kaffe till. Därefter fortsatte resan, och vi kom fram i god tid. Vi såg och hörde musikpjäsen ÅTTAN av Benedict Zilliacus. Tror att alla fick en fin teaterupplevelse, och att nånting stannade i minnet hos var och en.
 Vill tacka alla glada resenärer som kom med!
2017
Lördagen den 21 oktober 2017
EDITH PIAF, denna lilla udda person
, med den stora mäktiga rösten, i allra högsta grad unik. Vi såg, vi hörde och berördes av hennes livs historia. Hon ville bara vara sig själv, när andra försökte omvandla och styra henne, gick det ofta på tok. Vi trettio stycken glada pensionärer var ute i så god tid, att vi hann inta en god måltid på Foijan före föreställningen, sen satt vi bara och njöt, och tiden gick alldeles för fort.

Publiken fick höra många av Edith Piafs oförglömliga chansoner, sådana som Non, je ne regrette rien, Milord, Hymne à l’amour och Sous le ciel de Paris.

I rollen som Edith Piaf ses Emma Klingenberg.  I ett antal av PIAF-föreställningarna får vi också se Sarah Nedergård i huvudrollen. 

Texten är skriven av Peter Snickars och för regin står Jukka Aaltonen. Kapellmästare är Marko Autio och för scenografin står Markus Tsokkinen. För kläddesignen står Heidi Tsokkinen.
Häls.
Den 17 juni 2017 Teaterutfärd till Harparskog i Hangö. Intresset var lite trögt för detta evenemang, men vi blev ialla fall nitton personer, eller nitton och en halv egentligen. En person åkte med till Ekenäs och stannade där. Vi startade 8:30 från Nagu, plockade upp några i Pargas, hade en kaffepaus på vägen, vi var framme 12-tiden. Vi fick en tur längs "krigsstigen" med guide, som berättade om platsen och dess funktion under kriget. Sen var det att sätta sig vid dukat bord, där vi blev serverade ärtsoppa plus knäckebröd och smör. Alla åt med god aptit. Det blev dags att inta våra platser på arenan och vi hade turen att få av dom absolut bästa. Sen tror jag att vi alla (jag åtminstone) satt och njöt i hela tre timmar av bra skådespeleri, fin musik och framförallt mycket humor, fastän det tragiska i handlingens nog fanns med också. Dom gjorde det så bra, och där fanns rekvisita som såg ut att vara tidsenlig, t.o.m hästen. I en paus fick vi kaffe med munk. Efter att vi skakat av oss pansarvagnsdammet och krutröken startade vår hemfärd, och vi var tillbaka i Nagu lite över åtta på kvällen. Igen en gång, tusen TACK alla ni som var med och gjorde det här till dag att minnas. Mary.