Festingarna i Nagu

Utfärd till Raseborgs Sommarteater
Den 2 juli 2022
Pjäs: ALL SHOOK UP
Den 2 juli kl. 9:55 startade vår buss ( Launokorpi ) från Pärnäs, med upplock av deltagare
längs vägen, också ett par stycken från Pargas kom med. Många suckar över värmen
hördes, där jag och flera andra väntade på Kyrkbacken, men inne i bussen var det behaglig svalka, satt själv på ”solsidan” vid fönster, och det var inte alls för varmt.
Vår nya reseledare Marja-Riitta Lindblom hälsade alla hjärtligt välkomna med på resan, och berättade om dagens program. Vi var 47 teatersugna personer. Vi åkte mot Fiskars, där Kopparsmedjan serverade oss en diger lunch, med efterrätt och
kaffe till. Sedan fanns en stund för shopping, det råkade vara antikmarknad just då.
Därefter samlade vi ihop oss, för att åka till huvudmålet för dagen, alltså teatern, vi hade av dom bästa platserna, och vi fick uppleva några timmar av underbar sång, en underbar musik och ett utomordentligt skådespeleri, ingen av oss var oberörd. Tror alla kan hålla med om det. Molnen kom och skingrade det värsta solgasset, det tackar vi vädergudarna för. Lite oro uppstod av att en orm ringlade sig fram bland folks fötter i publiken, men den blev skrämd och försvann rätt fort, jag såg den inte själv, men hörde att det var en snok. Obehagligt i alla fall. En välbehövlig paus med gott kaffe och mumsig bulle avnjöts, sedan fortsatte underhållningen fram till det lyckliga slutet i pjäsen med stående ovationer och applåder, som många känner av i axlarna ännu. På hemfärden hade vi turen att få en extra liten kaffe/glass paus, berodde på färjans tidtabell. Så här till avslutning vill jag att vi skall vara nöjda, och framföra vårt varma TACK till vår reseledare och hennes hjälpredor, för ett härligt och välkomponerat arrangemang. Och TACK alla ni som kom med, ni gjorde det till en oförglömlig dag igen. Sommarhälsning Mary.